Vardagsrummet har bytt skepnad. Kär i alla fina o snälla transformers..

Idag har vi gjort om lite i vardagsrummet, det är inte helt klart ännu, ska köpa ett nytt soffbord.. Jag kommer att lägga ut bilder i veckan men just nu orkar jag inte det. Nu har vi en lång (3 meter) tvbänk i vitt.. Hittade dessutom en stor orkidé på Lundins, som såklart inte är äkta men som är FIN och gör sig hur bra som helst på den nya fina tvbänken, som sagt ni får se bilder i veckan.... Om någon nu är intresserad förstås :)

Köpte äntligen gardiner, har letat och letat och letat men inte hittat några som jag tycker är bra så jag bestämde mig för att köpa samma som Sara, De blev perfekt, ska bara läggas upp en aning.

Aah, det är så fint så nu! 


Bio ikväll, vi såg Transformers - revenge of the fallen. Riktigt snygg film med härlig humor och spännande handling. Jag minns att jag var riktigt skeptisk inför den första filmen, men föll för den direkt och blev lite kär i BumbleBee. Denna film var grymt bra den med och sjukt spännande från början till slut. Ett litet minus som inte har med filmen att göra utan var ett tekniskt fel var ljudet som började krackelera när det återstod en 40 minuter av filmen, lite trist då det hackade och lät illa. Vi lyckades norpa åt oss ersättningsbiljetter efteråt genom att befinna oss på rätt plats vid rätt tillfälle och gnälla lite över ljudet. Mycket bra att Filmstaden tycker jag, det skötte de snyggt. Så det blir snart lite gratisbio för oss igen. Det gillar vi.


Nu blir det dags för sängen snart. Har två stängningar på raken nu, en i kassan och en på golvet, inte allt för peppad men jag är glad att jag har ett jobb iallafall...




Ska bara njuta lite till av vardagsrummet sen sova..



på väg..

Sitter i bilen på väg till Hassela nu. Våra dagar i Ljusdal har varit fyllda av massa mys, god mat och sangria! Myst med finaste lilla Tuva som man inte kan få nog av. Nu ska vi fortsätta vår lilla minisemester i Hassela med halva familjen Collin. 
Snart framme, åker skogsvägar, mycket trevligt. Hälsingland är så himla vackert!!

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommarafton och att helgen fortsätter så :)


tuuut tuuut. Snart är vi nog framme.

1 år har gått...

Idag är det ett år sen som jag gjorde illa mitt knä som fortfarande är helt jävla paj. Den hjälp jag har sökt har blivit totalt avvisad. "Vila, vila vila vila".

Ortopeden som jag fick nummer till kräver tydligen remiss från familjeläkaren, vilket jag knappast kommer lyckas få eftersom de tycker jag ska gå till en sjukgymnast. Men jag tänkte ringa dit ändå och försöka lirka lite, annars ringer jag HC och skäller ut idioterna så de inte orkar med mig längre så kanske jag får en remiss.

Mitt knä NU, just IDAG 2 dagar sen det knäckte till senast: svullet, stelt, känns som det glappar i vissa rörelser. När jag har suttit stilla för länge får jag jätteont och när jag böjer benet dyker en stor svullen upp som gör gaalet ont. Den svullnaden har jag aldrig haft förut när jag har haft ont så den är ny, den som alltid dyker upp dessa perioder finns såklart kvar och självklart är det en hård liten sak som sticker ut just där, som jag inte har en aning om vad det är för något. Dessutom har jag denna gång fått riktigt ont i knävecket och ner i vaden, samt låret. Kanske nån muskel, vet inte. Ont gör det..

Jag är så fruktansvärt leds på det här, jag är trött på att nästan ALLTID ha ont i mitt knä, jag kan inte inte springa, jag kan inte belasta knät som vanligt, jag kan knappt sitta på huk utan att det gör ont i tamefaan hela benet, jag kan inte sitta på knä utan att det (nästan) garanterat knäcker till och blir svulllet. 

Jag är riktigt ledsen just nu, totalt nere och vill bara bli normal i mitt knä. Vill kunna ge mig ut o springa, gå en lång promenad utan ilningar i hela benet. Vill kunna jobba i ett bra tempo, mitt knä sinkar mig som tusan och jag kan inte lyfta allt heller eftersom man ska lyfta med BENEN och mitt ena ben går inte att använda just nu. Jag vill kunna gå normalt, slippa halt eftersom det inte så himla bra för resten av kroppen.









Jag vill bara att någon hjälper mig.......    

                                     ...... att någon återställer mitt knä.....


                                                                           .... så jag kan börja leva igen







Jag längtar!

Tisdagen är snart över, jag har två arbetsdagar kvar och sen åker vi till Ljusdal, jag längtar så!! Har precis varit och shoppat loss inför midsommar, lax, sill, potatis, färskpotatis, romsås osv.. JAMMI! Galet gott ska det bli... Och såklart alkohol. Köpte även apelsiner och fanta så det blir lite sangria för oss också! Smutt.

Imorgon jobbar jag 9-16 och på torsdag 8-17 Hur jäkla nice som helst. Sen far vi mot Hälsingland och underbara Ullis, Johan & Tuva. Grymt härligt! På lördag åker vi vidare mot Hassela, och även det kommer bli hur mysigt som helst!






Ja som sagt...


                 .....Jag längtar...

SOL! LEDIG! Underbart.

Jahaja, då var man ledig idag då. Skönt, dessutom är det sol och blå himmel, någon värme vet jag dock inte om det bjuds på, tänkte ta mig ut o känna efter. Hade varit mysigt med en långpromenad, men knät mitt säger ju ifrån. Typiskt..

Köksluckorna är inne på målning och vi får tillbaka dem vita och fina om en vecka. Det ser  jag fram emot. När jag ringde och bokade tid för hämtning av dem förra veckan fick jag veta att vi skulle få byta handtag om vi ville. HÄRLIGT tänkte jag men när listan på handtag kom kunde jag inte låta bli att skratta. De som ingick i målningen var såna där fula i trä ni vet och de övriga fick man betala för och där fanns det tre olika att välja på som inte heller var särskilt fina, så vi tackade nej och köper egna och skruvar dit. 

Nu har vi äntligen kommit på vad vi vill ha för tv-bänk. Kommer köpa 2 hela och en halv vit bestå med två hyllplan på IKEA, dörrar på och snygga tassar på. Så det kommer bli en lång tv-bänk. 3 meter för att vara exakt. SNYGGT! 

Så en svartbrunt tv-bänk ska säljas, en svartbrunt bort och en svartbrun sideboard.. Ut med det mörka och in med det VITA. Härligt. Gäller bara att vi hittar ett snyggt runt soffbord i vitt.

Nu har vi inte en enda lucka i köket och det ser bedrövligt ut, eller det funkar ju där det är glas och tallrikar, men sopor, bunkar, vattenkokare och en massa andra prylar som syns, inte så vacker det inte. När vi bodde i Heby var vi utan köksluckor i typ ett år eller nåt, haha fattar inte att vi stod ut. 


Nu blir det duschen, sen ut i solen en sväng... Måste tvätta och städa också.. Mycket när man är ledig.

Snart torsdag, längtar!

kissekatt. knäpaj. sallad.

Jahaja vilken händelserik dag detta har varit, började med att köra helt fel i en rondell när jag skulle skjutsa henrik, hur det nu kunde komma sig. Hjärnsläpp antagaligen.
Sen när jag stod här i köket o fixade matlåda - sallad ( duktigt ) så hör jag en liten kissekatt skrika i trappuppgången, öppnar dörren då sitter den utanför vår dörr och vill komma in här.. Jag får pressa mig ut för att hon inte ska ta sig in. Hur gullig och go som helst, tokmysig. Släpper ut henne så hon kan springa hem men hon sitter kvar och jamar och vill komma in. Sen sitter hon under mitt köksfönster och tokjamar och ser så ensam och ledsen ut. Ringer ägaren som inte svarar, skickar ett sms och får svar men lille kissen vill inte gå härifrån.. Sitter fortfarande här och jamar.. Stackarn.. Hoppas hon hittar hem snart. SÅ SÖT.. VILL HA!!!

Mitt i allt elände så knäcker knät till igen och gissa vad! Yes helt rätt. JAG ÄR HALT IGEN!

Nu har jag iallafall fått numret till en privat ortoped som är specialist på idrottsskador, tänkte ringa honom imorgon, han ska tydligen vara hur bra som helst. Får tacka Linda i klassen för tipset.. Jag håller tummarna för det och att han inte är alltför dyr. Kanske borde man få ut slantar för detta egentligen, var ju trots allt försäkrad när jag spelade för haif, men då skulle väl det ha anmälts direkst förmodar jag.. Lätt att vara efterklok.

Nu ska jag iväg och jobba 6 timmar, skönt med kortpass..

Snart midsommar. Längtar till långledigheten!

jobbhelg.. suuuuk... attans.

Jag som ska jobba hela helgen, började bli seg och snurrig igår på jobbet och har varit helt slut idag, knappt orkat lyfta ett finger, lite jobbigt när man jobbar :( Nu ligger jag hemma i stora soffan med ont i hela kroppen och febrig. Jättebra, kunde inte komma mer passande.. FAN! Ska jobba 12.30-21.15 både lördag och söndag och det kommer bli riktigt jobbigt om jag inte piggar på mig tills dess...

Frågan är, ligga kvar i soffan o titta klart på en film eller gå o lägga sig i sängen.. Det andra känns ju smartast men tänk om ja vaknar om några timmar och inte kan somna om och då bara vrider o vänder på mig.. Kanske titta på film och somna till den och sen masa sig till sängen? Ja det låter klokt..


Krya på mig!

Sovmorgon och viktiga samtal.

Även fast sängen var skönare än vanligt så tvingade jag mig upp för att ringa två "viktiga" samtal. Det ena gick fort och smidigt och tider bokades så snart har vi fina köksluckor. Det andra samtalet var jag 3a i kön på men fick sitta i kö i 13 minuter. Jisses. Mitt samtal tog kanske 40 sekunder. Fick dock ingen inbokad tid men jag skulle få en kallelse inom en vecka, alltid nåt ju. Så nu har jag två samtal avklarade. Nöjd!
 
Fyra timmar som ska slås ihjäl innan jag börjar jobba, slutar 21.15 idag och visst kan man lika gärna jobba när det är sånt här väder, bra att det är kväll också så man får lite OB. Vad ska man spendera dessa timmar med då? Eller 3,5 blir det ju eftersom jag måste cykla till jobbet, byta om och göra mig redo ni vet.

Midsommar är färdigplanerad nu. Torsdagkväll-Lördag spenderar vi hos våra fina vänner i Ljusdal, sen åker vi vidare upp till Hassela och spenderar ett par dagar med henkas halva familj. Det ska bli hur mysigt som helst. Jag längtar!


Hoppas på fint väder tills dess, det blir ju automatiskt lite härligare då :)

Gåsar-gäss. morotar-morötter.

När jag åkte hem från Uppsala i lördags flög det gäss förbi mig, en bit upp i luften såklart.. Och jag slogs av hur fascinerande det är att de klarar av att flyga med sina långa halsar, vilka muskler de lär ha! de ser ut som de fula md-80 planen ungefär. Fast gåsarna är söta!



Tes är ledig idag men alla andra jobbar så hon har jäkligt tråkigt.


Tänkte dra en repa i tvättstugan nu.

Soffan är underbar..


Och stor.





...

nationaldagen 2009

Grattis till Mimmi, Anna A, Danne R  som fyller år idag... 

Är ledig idag, har jobbat 3 dagar nu samt fått mitt schema för sommaren. Skönt att jag får börja jobba redan nu så man får en hygglig inkomst i juli.. 

Nationaldagen idag. Den 6e juni 2009. Jag ska åka till Uppsala på systerysters examen. Innan den ska vi äta lite god mat. 
Fick hem soffan igår. Den är ENORM. Jag älskar't! Ska slänga upp en bild så fort jag orkar, nu orkar jag inte.. :)

Avslutningsskål med klassen igår, för att fira av det första året. Jag blev sen pga jobb och soffa så jag kom lagom till de flesta gick vidare, satt dock kvar med Sara, Helena och Saras polers och drack en mojito. Snuskigt skönt att första året är bakom oss nu. Två år kvar, sen är vi klara. FÄRDIGA. Syrror. Lite läskigt.


Dags för kesella+bär sen blir det lite core+crosstrainer på sats innan jag ska göra mig redo för avfärd mot uppsala...

Hoppas att Lisa + gänget hade det trevligt igår och att de är nöjda med Bossen.




Terminen är ÖVER! SOMMARLOV!

Då var man färdig med den sista examinationsuppgiften för denna termin. Den här kursen har varit grymt jobbig och otydlig och ostrukturerad så det är galet skönt att den är över. Nu är det ingen skola förrän i höst och då ska vi läsa Folksjukdomar 7,5hp. Det ska bli mycket spännande. Antagligen kommer jag och knaggen att bli sjukare än någonsin.. 

Jahaja, sommarlov var det ja. Länge sen man hade det. Synd bara att man måste jobba för att klara sig. Eller egentligen skulle det nog bli rätt segt att bara vara ledig en hel sommar (försöker intala mig själv det iallafall).

Håller på och lagar mig lite sen mat eftersom jag inte kom hem förrän nu. Det får bli lite grönssaksoppa och sen tre stekta sparrisar på det. SMARRIGT. Är alldeles ensam hemma och funderar på hur kvällen ska spenderas.. förmodligen i soffan framför tvn eller med en bok. Hade tänkt träna men blev för sent.

Imorgon ska jag lämna in rapporten jag skrev idag och sen blir det fotografering. Läskigt men lite roligt, så man får väl ställa sig framför spegeln o träna på poser ikväll :) Efter det ska jag jobba till stängning, sköönt med slantar..

Det känns grymt bra att ha det första året avklarat. Nu är det bara 2 kvar och sen är man färdig syrra och ska ut o jobba. Scary.. :) För två år sen hade jag nyligen börjar jobba på ICA och det känns inte alls som att det var så länge sen. Alltså kommer det gå riktigt fort, snart står vi där redo, eller inte.. 

Lonely...

Jahaja, då var det måndag igen, H jobbar och jag sitter ensam här och borde skriva klart sista examinationsuppgiften så jag får den ur världen.... Fint väder så jag vill åka och sola och bada!

Igår bestämde vi oss för att köpa sommarkort på fjärran höjder.. Dyrt som fan var det men ändå bra att ha.. Jaja, vi bor vid havet och allt sånt där, men det är kallt här uppe i bottenhavet plus att man måste ta sig så långt för att komma till en badplats.. Så därför passar det ypperligt eftersom det går fort att cykla dit.. 
Nackdelen är ju att man aldrig kommer få med sig någon dit de dagar som H jobbar och jag är ledig och vill bada.. Det är som sagt galet dyrt, förstår inte varför... Alltså kommer jag få spendera denna dag alldeles ensam där.. Lär nog ta och fixa en bok att läsa så man inte tröttna efter 20 minuter, vilket jag säkert kommer göra ändå.... suck suck. Kanske var det ett dåligt köp? Ne ja vet inte jag... 


Funderar på om jag ska skriva nåt på examinationsuppgiften innan jag sticker, måste ju få den klar denna vecka..


Trevlig dag!

RSS 2.0